standby decoding possible?

International Topfield Café
justason
Vielfrager
Vielfrager
Beiträge: 13
Registriert: Mi 24. Mai 2006, 14:51

standby decoding possible?

#1

Beitrag von justason » Mo 4. Dez 2006, 08:38

Hello everyone,

Is it possibe to make decoding of a scrambled recording offline with 5x00PVR?

(At least this feature exist in Elanvision and Homecast PVR's.)
There is possible to select recordings to be decoded when user switches the receiver to standby.

Or maybe I haven't read the manual throughly...

Benutzeravatar
StevieC
Moderator & Design Guru
<font color=lue>Moderator</font> & <font color=
ed>Design Guru</font>
Beiträge: 13189
Registriert: Fr 9. Dez 2005, 11:24
Receivertyp: TMS SRP2100
Receiverfirmware: Immer die neueste ;-)
Kontaktdaten:

AW: standby decoding possible?

#2

Beitrag von StevieC » Mo 4. Dez 2006, 08:41

[quote=""justason""]Hello everyone,

Is it possibe to make decoding of a scrambled recording offline with 5x00PVR?

(At least this feature exist in Elanvision and Homecast PVR's.)
There is possible to select recordings to be decoded when user switches the receiver to standby.

Or maybe I haven't read the manual throughly...[/quote]

not possible...

Greetings

StevieC


iTiNa TMS V0.94
CallMonitor V1.2RC
Mediaaspect V1.3
TMSDisplay V1.5

Benutzeravatar
schasskistn
Nicht-Guru (A)
Nicht-Guru (A)
Beiträge: 280
Registriert: Fr 9. Dez 2005, 11:23
Receivertyp: SRP2401CI+ als Hauptkiste
TF5500PVR, supporte noch einen 5000MP
Receiverfirmware: HD: 10.9.2013
SD: September 05
Wohnort: Austria, ADW - nähe Salzburg
Kontaktdaten:

AW: standby decoding possible?

#3

Beitrag von schasskistn » Mo 4. Dez 2006, 08:43

Not in Standby, but in normal operation. Just start the scrambled recording via the file manager, and press the record button. This will create a new file with a "-(COPY)" appendix, which is descrambled.
If your CI Module and Card supports fast throughput (most combinations will do) you can also switch to a 2x or 4x fast playback mode before pressing record.

hth

Immer wild unterwegs in RFID/NFC/Mobile Payment für Festivals, Stadien und Clubs. Es gibt kaum was besseres als Party für die Arbeit :D
http://www.enemyinside.com
>> thrash >> death >> metal >> austria >>


für das Wohnzimmer: SRP2401CI+, 1TB, SmartEPG, TMSRemote, RemoteSwitch, SmartDecrypter und natürlich TapToDate
5500 im Keller; 5000er als Ersatzteilspender

justason
Vielfrager
Vielfrager
Beiträge: 13
Registriert: Mi 24. Mai 2006, 14:51

AW: standby decoding possible?

#4

Beitrag von justason » Mo 4. Dez 2006, 09:33

Ok, not possible.

Does TAP API includes functionality for descrambling?
I mean to make TAP, which
1. takes somehow filelist
2. analyses CI ability
3. after coming to standby, starts decoding?

Does it sounds possible?

hgdo
BoardSprenger
BoardSprenger
Beiträge: 8868
Registriert: Do 8. Dez 2005, 23:59

AW: standby decoding possible?

#5

Beitrag von hgdo » Mo 4. Dez 2006, 09:37

In standby mode the harddisk is switched off. Therefore, descrambing is not possible in standby mode.

justason
Vielfrager
Vielfrager
Beiträge: 13
Registriert: Mi 24. Mai 2006, 14:51

AW: standby decoding possible?

#6

Beitrag von justason » Mo 4. Dez 2006, 10:01

[quote=""hgdo""]In standby mode the harddisk is switched off. Therefore, descrambing is not possible in standby mode.[/quote]

I mean:
1. switch device ON by timer or another way, if possible - maybe ask TAP to sence switching OFF
2. perform what is needed
3. really switch off

Benutzeravatar
ibbi
Moderierter Ignorator Bitteschöööön!
Moderierter Ignorator  <font color=#E9E9E9>Bitteschöööön!</font>
Beiträge: 7050
Registriert: Fr 9. Dez 2005, 12:49
Receivertyp: TF5000PVR • SRP-2401CI+ Eco
Receiverfirmware: Sep 2005 PHTF • Jan 2015

AW: standby decoding possible?

#7

Beitrag von ibbi » Mo 4. Dez 2006, 10:12

[quote=""justason""]I mean:
1. switch device ON by timer or another way, if possible - maybe ask TAP to sence switching OFF
2. perform what is needed
3. really switch off[/quote]

One of the next versions of MediaManager may be what you are looking for.
Power Restore 0.8 | PiP 1.2 | 1.1u | QuickTimer 1.0.3 (IB) | TF5000 Display 1.53 | dbPlay 1.2 | Auto Resume 1.30 | IdleHdd 1.0 | EPPG 1.5 | WWWW 0.1b
(Kanalarbeiter 0.9, RecRepair 0.4, ScanDisk 1.4)


Power Restore 0.8
(telnetd 1.0)

Benutzeravatar
Klaus
Super-Duper-CableGuy &
Suchfunktions-Azubi
Super-Duper-CableGuy &<br>Suchfunktions-Azubi
Beiträge: 8243
Registriert: So 11. Dez 2005, 13:43
Receivertyp: 5200 PVRc
Receiverfirmware: 12/2006
Wohnort: In der Hauptstadt
Kontaktdaten:

AW: standby decoding possible?

#8

Beitrag von Klaus » Mo 4. Dez 2006, 15:28

[quote=""justason""]I mean:
1. switch device ON by timer or another way, if possible - maybe ask TAP to sence switching OFF
2. perform what is needed
3. really switch off[/quote]
The sFastCopy TAP does basically what you're asking for:

First you create a timer for SfastCopy (e.g. every day at 7 a.m.). At the selected time the Topfield will switch on and descramble all found scrambled recordings. Afterwards the Topfield switches off again.
Kabelbetreiber: KDG (Ausbaugebiet Berlin - 862 MHz)
Abos: Premiere Komplett und KDG Home
TAPs: Improbox, PIP, Jag's EPG
My Wishlist: Ein PVR mit 4 Tuner & Multidecrypt

Benutzeravatar
Ricki
Topfield-Freak
Topfield-Freak
Beiträge: 3349
Registriert: Fr 9. Dez 2005, 23:06
Receivertyp: 4 x SRP-2410M/SE
2 x TFIR
Sky+
Entertain MR601 SAT
Receiverfirmware: Alle aktuell
Wohnort: Wetter/Hessen
Kontaktdaten:

AW: standby decoding possible?

#9

Beitrag von Ricki » Mo 4. Dez 2006, 18:38

[quote=""Klaus""]The sFastCopy TAP does basically what you're asking for:

First you create a timer for SfastCopy (e.g. every day at 7 a.m.). At the selected time the Topfield will switch on and descramble all found scrambled recordings. Afterwards the Topfield switches off again.[/quote]
and if you wish, SfastCopy can also then move the scramled file to a predefined folder and leave the descrambled file in the "normal" listing. I have this function on in my version and it works fairly well. ;)

P.S: I just noticed that we have quite a number of good english "writing" people around, so maybe we should change the official language to english. :D :und_weg:
Zuletzt geändert von Ricki am Mo 4. Dez 2006, 18:41, insgesamt 1-mal geändert.
cu
Ricki


TAPs: TimerDiags, TMSDisplay, TMSArchive, Fastskip, Automove, ScreenSaver, SmartEPG, TMSRemote, L&F, TMSMount, NASMount, acaderc_TMS,SSR/ Bukos Lüfterkit II, (RemoteSwitch auf 2410M) & TFIR & bei Bedarf Backgroundcopy

Panasonic TH-46PZ85EA; Panasonic DMP-BD 55, Harmony Elite, Denon AVR-X2300W

Alphacrypt @ TopfWiki
Zwergbartagamen

justason
Vielfrager
Vielfrager
Beiträge: 13
Registriert: Mi 24. Mai 2006, 14:51

AW: standby decoding possible?

#10

Beitrag von justason » Mo 4. Dez 2006, 23:04

Thank you VERY much.

I have nothing against to have English as default language for this forum. :wink:

justason.

Antworten

Zurück zu „worldwide Topfield Café“